Home - GroosCom Travel - Reizen naar Azerbeidzjan

Dagprogramma

Dag 1:

Aankomst op de internationale luchthaven van Bakoe, ontmoeting en transfer naar het hotel.


Dag 2: Bakoe

We beginnen met een stadstour in Bakoe en bezoeken Memory Alley - "Shehidler Khiyabany", vanwaar u een geweldig panoramisch uitzicht op de stad hebt. We gaan verder met het verkennen van Bakoe en haar architectuur van 19-20e eeuw: Nizami Street, Fountain Plein, Nizami Ganjavi monument, Rasul-Zade Straat. We breng een bezoek aan het Nationaal Museum van de geschiedenis van Azerbeidzjan en gaan naar het oude gedeelte van de stad - Icheri Sheher. Daar bezoeken we Maiden Tower, Shirvan Shahs 'Palace, Caravanserai en het marktplein met tal van kunststudio's en souvenirstalletjes. Een uitstekende aanvulling op de stadstour is een bezoek aan de rijkste bank van Azeri, het Nationale tapijten museum.

's Avonds geniet u van een traditioneel diner in het restaurant Azeri. Overnachting in Bakoe.


Dag 3: Bakoe - Absheron Peninsula - Gobustan - Bakoe

Vandaag bezoekt u het gebied van het schiereiland Greater Bakoe en Absheron. We beginnen met het Gobustan National Park en brengen een bezoek aan het Petroglyphs Museum en verkennen de rotstekeningen die uit 10.000 voor Christus dateren. En verder gaan we naar moddervulkanen in Gobustan Reserve. Gobustan is de thuisbasis van bijna de helft van de moddervulkanen ter wereld. Later rijden we naar Ateshgah - tempel van vuuraanbidders, gelegen in het dorp Surakhany. Zoroastriërs uit India reisden duizenden kilometers naar Ateshgah om het vuur te kunnen aanbidden dat uit de aarde kwam. We rijden door naar Yanar Dag Mountain waar het aardgas al duizenden jaren brandt.

Voor de overnachting komen we terug naar Bakoe.


Dag 4: Bakoe - Shamakhi - Lahic - Gabala

In de ochtend nemen we de weg naar Sheki. Onderweg bezoekt u het mausoleum Diri-Baba Mausoleum in het dorp Maraza. We gaan verder naar Shamakhi en bezoeken de historische Dzhuma-moskee, het mausoleum Yeddi Gumbez en de grafheuvel van de familie Shirvan Shah. We rijden door de kloof van de rivier Girdimanchay om Lahic te bezoeken, de plaats uit de 5e eeuw die vanwege zijn historische en architectonische waarde een uitstekende trekpleister is. Lahic is vooral beroemd om prachtige oude moskeeën en badhuizen. Maar het is ook een plek waar we meer te weten komen over middeleeuwse watervoorziening en riolering, evenals hebben we hier een kans om voorwerpen in een aantal traditionele ateliers te kopen, zoals sieraden, koperwaren, tapijten, aardewerk, dolken en ijzeren gereedschap.
In de middag rijden we verder naar onze eindbestemming voor de avond, de stad Gabala.

Overnachting in Gabala.


Dag 5: Gabala - Kish - Sheki

In de ochtend checken we uit bij het hotel en rijden we naar Sheki. Onderweg bezoekt u de eerste Albanese kerk in de Kaukasus die uit de 1e eeuw na Christus dateert. Verder staat op onze programma de rondleiding door de stad rond Sheki. We bezoeken het prachtige paleis van Sheki Khans, een middeleeuws fort en het plaatselijke historische museum. En verder naar de plaatselijke moskee, handwerkatelier, madrasah en bazaar. Geniet van een panoramisch uitzicht op de stad.

Overnachting in Sheki.


Dag 6: Sheki - Ganja - Naftalan

In de ochtend verlaten we Sheki en rijden naar Ganja, de op een na grootste stad in Azerbeidzjan. We bezoeken de oude vestingmuur, het standbeeld van Nizami Ganjavi, de Shah Abbas-moskee en een uniek huis versierd met duizenden flessen. Onze weg ligt verder naar Naftalan, het centrum van medisch toerisme in Azerbeidzjan.

Overnachting in Naftalan.


Dag 7: Naftalan

In de morgen verkennen we Naftalan, de stad die bekend staat om zijn naftaleenoliebronnen die opvallende geneeskrachtige eigenschappen hebben. Je kunt een oliebad nemen en ontspannen. Vrije dag in Naftalan.

Overnachting in Naftalan.


Dag 8: Naftalan - Bakoe

Vandaag rijden we terug naar Bakoe. Vrije tijd in Bakoe en afscheidsdiner in de stad.

Overnachting in Bakoe.


Dag 9:

Uitchecken van het hotel en transfer naar de luchthaven.


Prijzen

De prijs is afhankelijk van het aantal reizigers en uw specifieke wensen.